Voordelen van Douglas Hout


Voordelen Douglas hout:

 

Een groot voordeel: Duurzaamheid

Omdat Douglas hout erg duurzaam is krijgen schimmels minder snel de kans om het hout aan te tasten. De grootste reden hiervan is het hars wat in het kernhout zit. Doordat dit continue hard word krijgen schimmels niet de kans om het hout aan te tasten. Door dit proces verduurzaamd Douglas hout zichzelf en gaat het langer mee.

Alle houtsoorten hebben een specifieke duurzaamheidsklasse. Deze klasse zegt veel over hoelang een bepaalde houtsoort mee gaat.  Douglas hout heeft een duurzaamheidsklasse 3. In vergelijking met bijvoorbeeld het bekende vurenhout is dat ontzettend goed, want vurenhout heeft slechts een duurzaamheidsklasse 5.

 

Product eigenschappen Douglas hout

Het hout is goed bewerkbaar, omdat het een vrij zachte en massieve naaldhoutsoort is. Hierdoor is het materiaal goed te zagen, boren, schroeven, frezen, etc.

  • Douglas is In vergelijking met andere (hard)houtsoorten met dezelfde eigenschappen een prijstechnisch interessant alternatief die erg geschikt is voor veranda’s, carports, buitenmeubels, inrichting, hekken en schuttingen.
  • Het heeft een hoge buigsterkte, buigweerstand en een erg hoge sterkteklassen vergeleken met andere naaldhoutsoorten.

Een ander voordeel van Douglas is dat er genoeg aanbod is. Er is dus een erg continue aanbod.

Na een periode van de invloed van wind, zon en regen zal het materiaal gaan verkleuren naar een mooie grijze tint. Als u liever de originele hout tint langer wilt behouden kunt u  Douglas hout Behandelen met speciale Beitsen waardoor het langer zijn kleur houdt.

 

Bestel Douglas hout direct online!

Bij Bouwman & van Dijk bestelt u eenvoudig Douglas hout direct in de webshop. U heeft keuze uit divers assortiment van: PalenBalkenDakbeschot en Gevelbekleding. Als u zoekt naar hout of maatwerk oplossingen, of als u nog overige vragen heeft, neemt u vrijblijvend contact met ons op.  Wij staan graag voor u klaar om de mogelijkheden te bespreken.

Ons assortiment in hout

You've just added this product to the cart: