wat is thermisch gemodificeerd Ayous

Wat is thermisch gemodificeerd Ayous? dit is een hout soort uit West-Afrika. Al het Ayous wat wij verkopen komt uit duurzaam beheerde bossen. Ayous is een ecologisch verantwoorde keuze omdat het een snel groeiende houtsoort is. Thermisch gemodificeerd Ayous is een prachtige houtsoort voor uw schutting of gevelbekleding Daarnaast bezit het ook een goede isolerende werking.

De zachte Ayous heeft een onopvallende hout tekening met vrijwel geen noesten. Doordat Ayous een open celstructuur heeft is het zeer geschikt om thermisch te modificeren. Tijdens dit proces wordt het hout tot 215 graden Celsius verwarmd, waardoor de duurzaamheidsklasse omhoog gaat naar klasse 1-2. Dit maakt thermisch gemodificeerd Ayous jaren lang onderhoudsvrij en zeer stabiel.

De meest voorkomende toepassingen voor Ayous zijn als gevelbekleding. De lange lijnen van de nerven en egale warme kleur geven het hout een strakke en moderne uitstraling.

 

Voordelen

  • Na genoeg noest vrij, strakke en moderne uitstraling.
  • Hoge vormstabiliteit door het thermisch modificeren.
  • Duurzaamheidsklasse 1/2
  • Laag van gewicht
  • hoge isolerende werking

Verwerking advies

Om de lange levensduur te behouden dient direct bodem contact vermeden te worden. Daarnaast is goede ventilatie erg belangrijk neem daarvoor onze vuren ventilatie lat. Voor de bevestiging van thermisch gemodificeerd Ayous kunt u bolkop nagels gebruiken of schroeven. Het is van groot belang dat u bevestiging materialen gebruik van RVS, als u dit niet doet is de kans dat er zwarte strepen of vlekken ontstaan. Om splijten of scheuren tegen te gaan is het aan te raden om altijd voor te boren.

Let op: Door Het thermisch modificeren van het hout word het hout zachter. en gevoeliger voor beschadigingen bij bijvoorbeeld transport. Mede door deze kwetsbaarheid is het verstandig om iets extra hout mee te bestellen. Wij adviseren circa 10% zo heeft u altijd genoeg om de klus af te maken.

Kijk hier voor ons aanbod in  Thermisch gemodificeerd hout.

Ons assortiment in hout


You've just added this product to the cart: