De voor- en nadelen van hardhout

Verschillende soorten hardhout

Elke houtsoort heeft specifieke eigenschappen en daar door zijn eigen voor- en nadelen. Hardhout is een verzamel naam voor veel verschillende soorten hout. Al het hout dat van loofbomen komt wordt in principe hardhout genoemd. Een van de nadelen van hardhout is ook gelijk dat het in verhouding duurder is, Dit komt omdat het hout langzamer groeit dan bijvoorbeeld naaldhout.

De voordelen van hardhout

Het grootste voordeel van hardheid is de hoge duurzaamheid. Dit verklaart natuurlijk ook direct de hogere prijs. Daarnaast is het erg goed bestand tegen weerextremen. Hierdoor wordt het vaak voor buitenprojecten gebruikt zoals voor vlonders maar ook voor overkappingen in de tuin. Het hardhout wat wij verkopen valt allemaal in duurzaamheidsklasse 1. Dit betekent dat het onbehandeld 25 jaar of langer meegaat.

De nadelen van hardhout

Een aantal van de nadelen van hardhout is de eerder genoemde hoge prijs. Hier staat dan wel tegenover dat het hout langer meegaat en van goede kwaliteit is. Een van de andere nadelen van hardhout is dat het minder stabiel is dan bijvoorbeeld vuren hout. Dit is voornamelijk van toepassing op de Balken en palen.  Dit is ook de reden dat wij  gevingergelast hardhouten regels verkopen. Desalniettemin zijn veel mensen erg te spreken over de kwaliteit van het hout, of hardhout de juiste keuze voor jou is, is dus sterk afhankelijk van het project waar je aan gaat werken.

Toepassingen Hardhout

Er zijn erg veel toepassingen voor hardhout zoals:

  • Vlonderplanken
  • piketpalen
  • schutting palen
  • damwand
  • fundatie

bekijk hier ons complete aanbod in Hardhout.

Ons assortiment in hout


You've just added this product to the cart: