Veelgestelde vragen

Algemeen

Voor het droogproces is het niet heel erg. Hout droogt van buiten naar binnen waarbij de sapstromen langzaam afsterven en drogen. Indien het hout nat regent, trekt het vocht enkel via de buitenkant iets in het hout. Na een week droge opslag is dit vocht er weer uitgetrokken. Bij voorkeur uiteraard niet nat laten regenen, zo blijft het hout ook mooier qua uiterlijk!

Op de markt wordt veel gesproken over los gestort en gestapelde kuubs. Los gestort betekent dat het haardhout los gestort is afgemeten. Doordat er op deze manier meer lege ruimte (lucht) tussen de houtblokken zit zit er wel degelijk een verschil tussen los gestort en gestapeld. Men praat over stere indien het stammen betreft.

Jazeker, neem contact op via 06-40372545.

Grote pallets zijn 80 x 120 x 210 cm of 100 x 100 x 200 cm
Kleine pallets zijn 80 x 120 x 105 cm of 100 x 100 x 100 cm

  • Los gestorte m3 is gelijk aan 0.7 gestapeld.
  • Vica versa, gestapelde m3 staat gelijk aan 1.4 los gestort

Bouwman en van Dijk handelt zowel in los gestort als gestapeld haardhout, deze rekenfactor is vaak getest en blijkt zeer betrouwbaar. Tevens hebben wij er geen enkel belang bij om het mooier te laten lijken dan het is.
Ons advies? Laat u niet misleiden door andere rekenfactoren die elders aan worden gegeven.

Betaling en levering

Na het plaatsen van een bestelling nemen wij binnen 1 tot 2 dagen contact met u op, om een afspraak te maken of om een leverdatum te bevestigen. Tijdens het bestellen kunt u zelf ook een gewenste leverdatum ingeven in het veld Opmerkingen. U kunt ook zelf direct even bellen als u uw bestelling geplaatst heeft, misschien kunnen we dezelfde dag nog wel leveren!

  1. Met IDEAL veilig via uw eigen bank.
  2. Contant of per pin bij aflevering
  3. Vooraf per bank
  4. Bij afhaal kunt u pinnen en contant betalen.

Bezorgkosten zijn afhankelijk van het product wat besteld is en de ordergrootte. Tijdens het bestelproces in de webshop zullen de eventuele bezorgkosten worden aangegeven.

Direct na uw bestelling wordt de order d.m.v. een email bevestigd. Indien u geen orderbevestiging gemaild krijgt neem dan contact met ons op.

Direct na uw bestelling wordt er een factuur meegestuurd.