Over Bouwman & van Dijk

Bouwman & van Dijk

Bouwman & van Dijk is een jong en dynamisch bedrijf dat is opgericht in 2012. Daarvoor waren Richard Bouwman & Arjen van Dijk al begonnen met het hobbymatig verhandelen van haardhout. Naast de arbeid op school gingen we samen het bos in om houtwallen te zagen, dit werd vervolgens naar huis gereden om met de bijl en kettingzaag gezaagd en gekloofd te worden waarna het verkocht werd aan particulieren in de omgeving.

In 2012 is besloten om de handel te professionaliseren en zijn we als VOF verder gegaan. In het najaar van 2012 hebben we vervolgens een grote hal gebouwd waarin we machinaal haardhout kunnen verwerken en het haardhout droog op kunnen slaan. Daarna is er diverse malen geïnvesteerd in moderne machines om het hele proces te kunnen professionaliseren.

In het najaar van 2014 zijn we gestart met een nieuwe activiteit, het zagen van eiken en douglas bomen tot planken balken. Na een half jaar een mobiele zaagmachine gehuurd te hebben en het werk als maar toe nam besloten we om zelf te investeren in een moderne bandzaagmachine. Na een mooie trip in Slovenië, waar de machine geproduceerd is, is deze in het najaar van 2015 bij ons geleverd en geïnstalleerd. Hierna zijn onze activiteiten dus officieel uitgebreid met houthandel / houtzagerij.

In het najaar van 2015 hebben we ook nog een mooie kantoor/kantine gerealiseerd bij onze loods. Geheel in stijl gebouwd, grotendeels met hout uit eigen houtzagerij.

Momenteel is Bouwman & van Dijk nog steeds een snel groeiende onderneming waarin we met veel passie en plezier werken. Er liggen alweer nieuwe plannen op tafel, ook van deze plannen worden er in de toekomst ongetwijfeld een aantal gerealiseerd.

Wij hechten veel waarde aan de kwaliteit van al onze producten, hoge kwaliteit en de wensen van de klant staan daarom altijd voorop, gecombineerd met een goede service en een flexibele houding. Wij denken met de klant mee en zoeken samen naar een passende oplossing. Al het hout wat Bouwman & van Dijk verhandeld is altijd afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Hout is een fijne grondstof waar dan ook op de juiste manier mee om moet worden gegaan!